A pontos napon nem voltam netkozelben. De gondolom, igy is jot unnepelgettetek.

virag es ajandekhegyek..... es sok

 

pusssssssssz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Caricino-

ЦАРИЦЫНО

 

Nagy Katalin carno uralkodasa masodik felenek valamelyik eveben ugy dontott, hogy o akarja birtokolni a vilag legszebb videki kiralyi rezidenciajat. Egyik hercegi alattvalojatol meg is vett egy rezidencianak megfelelo foldet, amin addig egy Fekete mocsar nevu telepules fekudt, es ennek a hercegnek a kastelya. Ez a nev nem elegge napfenyes es kiralyi, ezert atneveztek Caricinonak. 1776-ban egy Kazakov nevu epitesz kapta a grandiozus megbizast a park es a kastelyegyuttes megtervezesere. A tervek el is keszultek, az epitkezes megkezdodott es szepen haladt. Kazakov joakaroi azonban a carno fulebe juttattak a hirt, hogy meglehetosen sokat van egyutt egy kegyvesztett, volt udvari emberrel. Nagy Katalin nagyon nagy haragra gerjedt, elkocsikazott az epitkezesre, mergesen kijelentette, hogy ez egy szornyuseg, es ronda, ahogy van. Megparancsolta, hogy romboljak le es epitsenek ujat. A megbizast pedig atadtak egy Bazsenov nevu epitesznek. O az elozo epitesz, Kazakov tanitvanya volt, es igyekezett, amit csak tudott, megmenteni mestere terveibol.

Ezen a kepen az epiteszek szobra szemleli a fopalota es az ugynevezett Kenyereshaz kozotti atjaro ivet.

 

 

 

A palotaegyuttes azonban sok sok evre befejezetlen maradt, mert Nagy Katalin carno meghalt, utoda pedig leallittatta az epitkezest. A 19. szazad vegen, a 20. szazad elejen dacsanegyed lett, a felkesz epuletek tetejen viragok es fak nottek, az epuletek arnyekaban pedig a nep pihent.

A park valodi rendbetetele 2006-ban indult. Nagyon sokat koltott es kolt folyamatosan ra az orosz allam. (a hirekben epp most volt rola szo, hogy ebbol mennyit ellopkodtak itt ott.) Mindezek nem akadalyoztak meg a gyonyoru muzeum park letrehozasat.

 

En szombaton termeszetesen hoban setaltam, es nem zold fuvon, de a napsutes akkor is szikrazo volt. A palotaban es a kenyereshazban kiallitasok vannak, masfel, kethetente pedig komolyzenei koncerteket tartanak. Mindenkeppen vissza akarok menni, mert csak az egyik kiallitast lattam, es koncertet is szeretnek hallgatni. Kati neninek vettem egy legyezot, mert tudom, hogy legyezomaniakus. Remelem, tetszeni fog neki. :o))

Telen a szokokut nem uzemel, a to viszont televolt vadkacsakkal.

süti beállítások módosítása