Mai hírek

 2010.05.01. 13:31

 

Egy ötéves kisfiú és hatéves nővére lement a folyó mellé sétálni. A kislány belecsuszott a folyóba és kezdett elsűllyedni. A kisfiú elkapta a nővérét, de érezte, hogy kézzel nem tudja megtartani. A fogával tartotta a kislányt a kabátjánál fogva egy fél óráig, amíg a szomszéd 15 éves kisfiú észre nem vette őket, és ki nem mentette a kislányt. Mindez még április elején történt, de a gyerekek csak most kezdtek beszélni róla.
Szentpétervárott elítélték azokat a tizenéveseket, akik megöltek egy lányt, feldarabolták, a darabok egy részét szétszórták a városban – megették a kóbor kutyák, - a többi részt megsütötték krumplival és megették. Ők csak kajálni akartak, mondták szemrebbenés és bármiféle megbánás nélkül a bíróságon.
Fals hírek
Oroszország első női miniszterelnöke, Jekatyerina Petrovna rózsaszín blézerben és fekete pantallóban fogadta Ausztria miniszterelnöknőjét. Az osztrák elnöknő rózsaszín blézert és fekete pantallót viselt. A magasszintű találkozó után a miniszterek aggódva igyekeztek Jekatyerina Petrovna megtépázott lelkiállapotát helyreállítani. A honvédelmi miniszter felajánlotta, hogy az orosz hadsereg megtámadja Ausztriát. „Áá, nem szükséges...., vagy mégis, lehetne?” – volt a válasz.
Öt éves kislány tanítványom: „Ma egy valódi veterán járt nálunk az óvodában. A ruhája elől telis tele volt kitüntetésekkel!”
Másik kislány: „Tavaly Thajföldön voltunk nyaralni. Te már voltál ott?” „Nem de Európában már jártam Olaszországban, Németországban...” Erre elkerekedett a szeme, és rávágta, hogy „oda én biztos nem megyek, mert ott gonoszok az emberek. Megtámadták Oroszországot és el akarták foglalni.” Nagyon nem értette, hogy ott ugyanolyan emberek élnek, mint itt, kislányok és kisfiúk, anyukák és apukák, és amiről ő beszél, az nagyon nagyon régen történt.
Felnőtt tanítványom: „Én gyűlölöm a németeket. Lerombolták Szentpétervárt.” „Az oroszok is leromboltak sok várost Európában, köztük Berlint is.” „Nem mi kezdtük.”
A lengyel királyi kettes csatornán leadtak egy hosszú filmet, amin azt taglalták, hogy az orosz titkosszolgálat robbantotta fel a lengyel politikai elittel Katinyba tartó repülőt. Az oroszok meg vannak döbbenve.
Pötty rájött, hogy ha eléggé nagyot ugrik, le tudja szedni Pepe fényképét a szekrény oldaláról. Azóta ezzel kísérletezik.
Holnap 20 fok lesz. Nem reggel. Nem este. Délután. Moszkva közepén. Talán.
Anna Ardova zseniális.

süti beállítások módosítása